joi, 22 aprilie 2010

Uleiul de masline



Uleiul de masline a fost folosit inca din antichitate in tratamentele de infrumusetare. Egiptenii si grecii il foloseau atat in prevenirea si tratarea ridurilor de expresie, cat si pentru hidratarea pielii, iar indienii il foloseau in tratarea acneei. De atunci si pana azi toate popoarele planetei au introdus acest ulei miraculos in tratamentele de infrumusetare.
Fiind atat de bogat in fitonutrienti, in acizi grasi (omega 3 si omega 6), si in vitaminele A, B1, B2, C, D, E, si K, femeile (in principal) l-au adoptat imediat, plus ca este considerat un foarte bun antioxidant.

Efectele folosirii uleiului de masline in tratamentele de infrumusetare sunt nenumarate, insa eu le reamintesc pe cele mai importante - curata, inmoaie pielea, o hidrateaza si o regenereaza.

Iata mai jos cum poti folosi si tu uleiul de masline:
Pentru corp
Uleiul de masline inlocuieste cu succes orice ulei de baie. Sunt suficiente cateva picaturi in cada. Dupa baie, pielea va fi mai catifelata si mai fina.
Uleiul de masline se poate aplica insa si pe post de ulei de corp. Se aplica direct pe piele, in principal in zonele foarte uscate (coate, calcaie etc.).
Uleiul face minuni si atunci cand ne depilam: se aplica pe piele inainte de depilatul propriu-zis. Ajuta la evitarea iritatului, iar pielea devine mai moale, mai hidratata.

Pentru maini si picioare
Cand va simtiti mainile aspre si foarte uscate, folositi cu incredere cateva picaturi de ulei de masline. Aplicati-l exact ca pe o crema obisnuita, de preferat, inainte de culcare. In acest mod, si amanati imbatranirea pielii de pe maini. Daca aveti si o pereche de manusi de bumbac, ar fi ideal sa le folositi in timpul noptii, pentru ca tratamentul cu ulei de masline sa isi faca efectul mai bine.
Acelasi tratament este recomandat si in cazul talpilor picioarelor.

Pentru unghii si cuticule
Ungeti din cand in cand unghiile cu cateva picaturi de ulei, pentru intarirea si tratarea acestora. Daca aveti probleme si cu cuticulele, acelasi tratament este foarte bun si in tratarea si hidratarea acestora.
Un alt mod de a vindeca unghiile fragile este sa tineti degetele intr-o canuta cu ulei de masline, aproximativ 20-30 de minute.

Pentru tenul uscat
Daca aveti tenul uscat, folositi cu incredere masti naturale ce contin acest ulei, pentru a reda echilibrul tenului, hranindu-l si hidratandu-l.

Pentru buze
Folositi ulei de masline atunci cand aveti buzele foarte uscate su crapate. Uleiul se aplica si se maseaza usor. Astfel, buzele devin mai hidratate si mai netede.

Pentru par
Uleiul de masline, simplu, folosit pe post de masca de par, este cel mai bun hidratant natural. Se aplica atat pe lungimea parului, cat si pe scalp, iar la sfarsit se spala cu sampon. De asemenea, nu trateaza numai deshidratarea firului de par, ci si matreata.
In plus, parul devine, dupa folosirea uleiului, mai moale, mai stralucitor si mai usor de pieptanat.

Eu una chiar consider uleiul de masline un tratament minune.

Voi? Il folositi?

Voi reveni cu un post cu si despre mastile pentru ten cu ulei de masline!

0 comentarii: