miercuri, 14 aprilie 2010

Cum se aplica.. rimelul



Din punctul meu de vedere, rimelul este cel mai valoros item din portfard. Cu niste gene frumoase, voluminoase, ti se schimba total privirea, ochii devenind mai frumosi si mai evidentiati.
Conteaza insa foarte mult atat cum aplicam rimelul, dar si calitatea lui. Degeaba avem un rimel bun daca nu ne pricepem sa il aplicam, si invers. Tocmai de aceea ati auzit, probabil, multe fete spunand ca nu e grozav un rimel care pe genele voastre au facut minuni. Eu am auzit asta de muulte ori!







Tocmai ca sa nu faceti parte din categoria de fete care nu se pricep la aplicat, iata cei mai importanti pasi care trebuie urmati pentru niste gene.. fabuloase. Indiferent de rimelul ales (pentru volum, pentru alungire, waterproof etc.), cei 4 pasi enumerati sunt standard:

1. Foarte important, genele trebuie sa fie perfect curate (demachiate) si uscate. Folositi, de preferat, demachiant special pentru zona ochilor.
2. Daca nu le aveti suficient de curbate, folositi aparatul pentru intors gene (din acela clasic, stil forfecuta). Prindeti genele si tineti'le strans in aparat cca 20 de secunde.
3. Incepe aplicarea propriu zisa a rimelului. De la baza la varfuri, folositi rimelul in zig-zig pe toata lungimea genelor. Astfel se vor separa frumos, fara sa ramana incarcate.
Puteti aplica maxim 3 straturi de rimel, la interval de cateva secunde intre aplicari. Daca apuca sa se usuce, nu il veti mai putea aplica asa de bine, si deci, nu veti obtine efectul dorit.
Procedati la fel atat pentru genele lungi, de sus, cat si pentru cele scurte, din partea de jos a ochiului.
4. Daca e nevoie, stergeti zonele unde v'ati murdarit (pe pleoapa) - eu mereu fac asta. De mare ajutor imi sunt aici betisoarele de urechi :)

Sfat 1: Pentru a nu se usca continutul rimelului, nu scoateti periuta din tub decat cand urmeaza sa o folositi, si nu incercati sa o "curatati" introducand'o in tub de mai multe ori. Asa nu faceti decat sa introduceti aer in tub, si sa il uscati inainte de termen.
Sfat 2: Nu incercati sa diluati continutul rimelului. Nu veti reusi mare lucru, plus ca va puteti irita in zona ochilor.


0 comentarii: