marți, 13 aprilie 2010

Somnul de frumusete


Se pare ca somnul de frumusete nu se numeste asa intamplator, el fiind considerat cel mai ieftin tratament de infrumusetare natural. Somnul e deci benefic nu numai pentru organism, dar si pentru infrumusetarea pielii si a tenului (e dovedita treaba :) ).

Dovedit stiintific, in timpul somnului, corpul si tenul se relaxeaza, dar si creierul se “odihneste”. De asemenea, un somn bun duce la un organism sanatos si un corp frumos, plus ca ne mentine calmi, atat in interior, cat si in exterior.
Inca un avantaj al somnului este ca tratamentele si cremele de hidratare isi fac efectul mult mai bine noaptea, deoarece celulele pielii se regenereaza mai repede. Pielea arata, dupa un somn bun, mai proaspata, mai odihnita, mai stralucitoare si mai hidratata.

Cum ne dam seama daca avem nevoie urgenta de somn? Pai.. cearcanele se accentueaza, ochii arata obositi, pielea e vizibil deshidratata. Plus ca aceasta lipsa a somnului duce la performante mai scazute, comunicam mai prost, producem mai putin, ne enervam mai repede.

Buun, am stabilit deci ca somnul este absolut necesar atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea mentala. Va voi arata, in cele ce urmeaza, si cateva mici "reguli" de urmat atunci cand ne pregatim sa dormim:

  • demachiati'va bine inainte de culcare. Indiferent de ora, si indiferent de ce mai faceti dupa asta, e musai sa va demachiati si sa va ingrijiti tenul seara!
  • ascultati muzica relaxanta, calmanta. Eu prefer cd'urile cu sunetele oceanului sau ale naturii. Voi poate preferati muzica gen Buddha Bar. Gasiti un cd care sa va placa, va va relaxa cu siguranta inainte de culcare;
  • evitati sa consumati, inainte sa va bagati in pat, dulciuri (mai ales ciocolata) si mancaruri grele, cafele, sucuri acidulate sau alcool;
  • dormiti in camere intunecate, fara sa va deranjeze nici un fir de lumina;
  • evitati televizorul inainte de culcare. Incercati in schimb sa cititi o carte;
  • purtati sosete noaptea. Inainte de culcare, picioarele se racesc, si cu niste sosete mai grosute reusiti sa mentineti temperatura constanta a corpului;
  • schimbati'va alarma ceasului desteptator. Puneti o melodie placuta, deoarece una agresiva va va face sa va trezini nervosi, agitati, si noi nu asta urmarim, nu?
  • mentineti o temperatura constanta in dormitor, astfel incat sa nu va fie nici prea cald, nici prea frig;
  • faceti un dus fierbinte inainte sa va bagati in pat. Cresterea temperaturii corpului va va ajuta sa adormiti mai repede. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, faceti o baie fierbinte, in care adaugati cateva picaturi de uleiuri aromate, sau folositi un spumant de baie revigorant;
  • nu va schimbati orele de somn. Incercati sa pastrati aceleasi ore pana si in weekend, pentru a va obisnui organismul. Astfel, va veti trezi mai usor dimineata, dar va veti si obisnui sa adormiti la aceeasi ora;
  • faceti exercitii, daca aveti vreun aparat prin casa, inainte cu vreo 2 ore de'a va baga in pat;
  • pentru a preveni aparitia ridurilor, este indicat sa dormim cu fata in sus;
  • incercati sa dormiti in fiecare seara aprox. 8 ore;
  • investiti intr'o lenjerie de pat de calitate, dar si in perne si pilote pufoase. Va veti simti confortabil imediat cum va asezati pe pat, si nu veti dori nimic altceva decat sa dormiti caat mai mult!
  • parfumati'va camera si asternuturile. Marilyn Monroe, de exemplu, spunea ca pentru ea e suficient sa se bage in pat purtand cateva picaturi de Chanel No.5. Daca totusi parfumurile de pe noptiera nu vi se par potrivite pentru acest moment al zilei, puteti aprinde un betisor parfumat.

In concluzie, daca dormiti 6-8 ore pe noapte si daca va ingrijiti cum trebuie seara, inainte de culcare, va veti trezi a doua zi in plina forma, mai odihnite si mai frumoase!

Voi.. cum adormiti?

0 comentarii: