duminică, 21 martie 2010

Cum sa.. te pensezi corect


Cred ca sunteti de acord cu mine ca forma sprancenelor, daca este corect pensata, evidentiaza frumos toate trasaturile fetei, scotand in evidenta partile frumoase (ochi frumosi, pometi evidentiati etc.).
Sprancenele trebuie sa se potrivesca formelor si proportiilor fetei, asa ca, in general, cea mai potrivita forma a sprancenelor este cea naturala. Modificati-o putin, daca sunteti de parere ce nu va avantajeaza, insa nu complet.

Iata pasii care trebuiesc urmati obligatoriu, pentru un pensat corect si frumos:

Pasul 1: Se urmaresc cele 3 linii principale (a, b si c).
Sprancenele trebuie sa fie intotdeauna mai lungi putin decat ochii. Niciodata mai scurte! Pentru a obtine insa lungimea ideala, ia un creion sau un betisor,si urmareste cele 3 linii principale:

  • Tine'l paralel cu lungimea nasului. Acolo unde creionul se intalneste cu spranceana, traseaza o linie usoara, cu un creion deschis la culoare. Se va pensa din zona exterioara acelei linii. (a).
  • Pentru a afla unde ar trebui sa “se termine” spranceana, ia creionul si tine’l diagonal, incepand de la nara, si continuand pana la coltul exterior al ochiului, si marcheaza zona din interior a creionului. Aici trebuie sa se termine lungimea sprancenei. (b).
  • Pentru a afla cea mai inalta zona a sprancenei (sau cat de mult o putem arcui), tine creionul paralel cu nara, si continuand cu irisul ochiului. Zona unde creionul intalneste spranceana este cel mai inalt punct pe care il poate avea spranceana. (c)

Utilizand acest mecanism pentru ambele sprancene nu vei avea cum sa gresesti in alegerea formei perfecte.
De asemenea, pentru o portionare ideala, se imparte spranceana in 2 parti:


  • Prima – de la radacina nasului pana la punctul de arcuire. Este cea mai groasa, in general avand aceeasi latime.
  • A doua- de la punctul de arcuire, pana unde se termina spranceana. Are o latime care se micsoreaza treptat, devenind la sfarsit ascutita.
Pasul 2: Se piaptana firele de par din sprancena in sus, cu ajutorul unei periute sau al unui pieptene pt sprancene, in directia in care doresti sa “se duca” firele. Apoi se tund sprancenele, cu o forfecuta speciala (acele forfecute cu varful rotund, nu ascutit, ca forfecutele obisnuite, de unghii).

Pasul 3: “Deseneaza” forma dorita cu ajutorul unui creion pentru sprancene, pe deasupra formei actuale.
Pentru un look natural, acest lucru se face mai accentuat la baza spracenei, si mai usor in sus, inspre partea superioara. Daca ai forme din plastic, te poti considera o fericita. Cauta forma potrivita fizionomiei tale si deseneaza exact dupa acea forma.
Este foarte important, aici, sa cunosti cum sa acoperi spatiile goale (acolo unde ai pensat prea mult). Ca sa arate cat mai natural, foloseste un creion cu o nuanta mai deschisa decat nuanta sprancenei. Evita sa trasezi o linie dreapta, dura, ci “deseneaza” usor cateva fire de par, in directia cresterii. Repeta acest lucru pentru toate zonele “stricate”.

Pasul 4: Urmeaza pensatul propiu-zis. Acest lucru se face numai in sensul cresterii firului de par.
Ai mare grija la firele de deasupra, care cresc mai greu. Odata pensate, exista riscul ca aceastea sa nu se mai regenereze.
Pensetele folosite trebuie sa fie ascutite. Daca sunt chiar si putin tocite, va chinuiti cu pensatul in zadar, neputand sa apucati cum trebuie firele mai mici de par.

Pasul 5: O data ce ai terminat cu pensatul si tunsul sprancenelor, curata zona cu ajutorul unui tonic sau a unui dezinfectant, pentru a nu te irita in zona pensata. Apoi, daca e nevoie, maseaza zona cu ajutorul unui cub de gheata.

Pasul 6 (optional): “Aseaza” sprancenele, cu ajutorul unui gel sau spray pentru sprancene.
Coloreaza sprancenele. Acest lucru se face foarte simplu si rapid cu ajutorul unui creion. Daca doresti sa le colorezi pe termen lung, se recomanda vopsirea sau tatuarea lor.



Sfaturi:
• Este recomandat ca atunci cand va pensati pentru prima oara, sa mergeti la o cosmeticiana. Ea va va pensa corect, profesional, si, in plus, ii puteti cere sfatul despre cum sa va intretineti frumos sprancenele acasa.
• Sprancenele trebuie sa fie simetrice si sa aibe o culoare cat mai naturala, potrivita cu nuanta parului.
• Nu va pensati niciodata inainte de a iesi din casa. Unele zone se pot inrosi foarte tare, si nu se vede tocmai frumos.
• Mergeti macar de 2 ori pe an la o cosmeticiana, pentru a fi sigure ca nu stricati forma sprancenelor. Ea va poate corecta la timp.
• Nu exagerati cu pensatul – sa nu faceti greseala sa luati prea mult din grosime. Pensati cate putin, astfel fiind sigure ca nu stricati nimic. Firele de par din zona sprancenelor pot creste si in cateva luni, unele chiar deloc, asa ca mai bine sa fim preventive.
• Nu va decolorati sprancenele! Daca va deschideti parul la culoare, lasati sprancenele o idee mai inchise. Sprancenele galbene nu se vad bine deloc - fara trasaturi frumoase, accentuate.
• Pentru un efect natural, nu pensati decat firele de jos, de pe pleoapa, evitandu’le pe cele de deasupra sprancenei. Plus ca pensatul excesiv al zonei de deasupra, la un moment dat, va va slabi muschii pleoapei.

Cam asta e teoria pensatului frumos, insa vorba aia.. teoria ca teoria, da' practica ne omoara, nu'i asa? :)

0 comentarii: